Till sidans innehåll

American Idol och Johnny Takter vid seger på Halmstadtravet. Foto:Lars B Persson

Välkommen till Stall Göransson

Vi håller till på våran gård i Tönnersjö, söder om Halmstad. Vi har ca 35 hästar i träning, plus några fölmärrar, fölungar och ponnyer.

Då det flesta av våra hästar går ute dygnet runt, det gör att dom blir lugna och harmoniska när dom ska träna, oftast slutar dom ganska fort med att pulla och knipa när man ska köra och lugnar ner sig och hushåller med krafterna.
Dom är ju flockdjur och eftersom dom alltid vet vilka dom har omkring sig, så är det inget tjafs i hagen, hingstarna vet vilka som är dom har som granne och berhöver därför inte varje morgon spring och heata med varandra och se vem som bestämmer.
Det gör också att vi har väldigt jämna foderstarter på hästarna. Dom behöver aldrig stå inne en hel dag, ex på helgerna, som det är i många stall och därmed stå över måltider i risk för kolik.

Vi har möjlighet till individuell träning för varje häst, och det gäller att se till varje individs behov. Så gäller det även att se till och utnytja personalens positiva egenskaper och att göra vad man är bra på.
Vi har rakbana, backe, skogsvägar, lång backe, galoppbana, sjö och bara 10 min till Mellbystarnd för träning och miljöobyte för hästarna att bara tycka det är roligt.


Tuva & Wilmas insamling